Kruidengeneeskunde

De natuur is al duizenden jaren een bron van heilzame middelen en producten geweest voor de mens. Het is pas de laatste eeuw dat de farmaceutische industrie is opgekomen met synthetisch gegenereerde geneesmiddelen. Toch grijpen steeds meer mensen de laatste jaren terug naar natuurlijke geneesmiddelen die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten.

In deze cursus maak je daarom uitgebreid kennis met de genezende kracht van planten en kruiden. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke planten je kan gebruiken bij welke klachten. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het veilig toepassen van jouw kennis over de kruidenkunde.

Verder leer je ook zelf kruidenproducten maken en ontdek je alles over de verschillende basisproducten zoals etherische oliën en hydrolaten. Je maakt kennis met de actieve bestanddelen van het kruid en leert over hun gezondheidsbevorderende of geneeskrachtige werking. Op die manier geef je jouw cliënten advies op maat en zorg je voor een persoonlijke aanpak! Ben jij gek op kruiden en zou je er het liefst de hele dag mee werken? Schrijf je dan direct in voor onze erkende opleiding tot Herborist! Leer alles over kruiden en het bereiden van kruidenproducten in relatie met hart en bloedvaten, spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel, het ademhalingsstelsel, het urinair stelsel, spieren en gewrichten, en de huid. Tijdens de opleiding word je begeleid door een professionele Herborist met jarenlange ervaring in het vak! Word nu professioneel Herborist, bereid je eigen kruidenproducten of adviseer anderen hierin!

PRAKTISCHE INFO

Duur: 6-9 maanden

203.15 euro

Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk

LESSENVERLOOP

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 203.15 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring kun je opdoen via een stage, maar dit is niet verplicht. Wanneer je zelf een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt.

Kies je ervoor om je opleiding in termijnen te betalen dan dien je rekening te houden met een toeslag van 8%. De eerste termijn dient via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan.

1. € 90.00
  2. € 42.03
  3. € 42.03
  4. € 42.03
  5. € 42.03

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2008.

• Kruidenpraktijk
  • Kruidenproducten maken: voorbereiding en productkennis
  • Kruidenbereidingen
  • Hart en bloedvaten
  • Spijsverteringsstelsel
  • Het zenuwstelsel
  • Ademhalingsstelsel
  • Urinair stelsel
  • Spieren en gewrichten
  • De huid
  • Kruidenadviezen
  • Starten als zelfstandig herborist
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

VANDAAG 15% KORTING

Goed nieuws! Vanaf vrijdag 19 januari 18.00 uur tot zaterdag 20 januari 18.00 uur krijg je 15% korting op elke opleiding op deze website. Of je nu een thuisstudie wilt doen, of een klassikale opleiding wilt volgen.

Alle info en
inschrijven

SKILLS

• Doeltreffende kruidenproducten zoals zalfjes en crèmes bereiden
  • Inzicht in hart en bloedvaten, spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel
  • Inzicht in het ademhalingsstelsel, urinair stelsel, spieren en gewrichten en de huid
  • De geneeskundige krachten van kruiden en planten begrijpen én kunnen toepassen
  • Cliënten persoonlijk advies en gerichte zorg geven

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

• Aan de slag als kruidengenezer in loondienst
  • Je laten inhuren als zelfstandig herborist
  • Anderen adviseren over kruiden

EXAMEN EN DIPLOMA

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kruidengeneeskunde.

HOW IT WORKS

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENNINGEN

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2008 norm. Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

SCHRIJF JE IN CONTACT