Acht redenen waarom geluk op de werkvloer zo belangrijk is

09/08/2021

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je vraagt aan een collega hoe het gaat en krijgt het antwoord ‘goed’ of ‘druk’ te horen. Vaak besluiten we het hierbij te laten. Maar wat als je nu écht doorvraagt? Dan zal het antwoord je ongetwijfeld verbazen!

Het is belangrijk om te weten wat er écht speelt. Veel mensen brengen namelijk een groot gedeelte van hun tijd door op het werk. Dat vraagt om medewerkers die lekker in hun vel zitten. Hieronder lees je acht redenen waarom geluk zo belangrijk is op de werkvloer.

1. Meer kans op succes

Het klinkt logisch: ben je gelukkig, dan is de kans groot dat je succesvol bent in wat je doet. Je hebt bijvoorbeeld meer energie en werkt efficiënter om dat ene project af te ronden.

2. Meer creativiteit en flexibiliteit

Zit je lekker in je vel, dan ben je eerder geneigd om outside the box te denken. Je ‘mind’ wordt dus echt flexibel! Benieuwd hoe je hiermee aan de slag gaat? Je leest het in deze blog over creativiteit.

3. Meer betrokkenheid

Werkgeluk en betrokkenheid gaan hand in hand. Gelukkige medewerkers voelen zich echt onderdeel van de organisatie. Vooral wanneer ze de kans krijgen om te groeien en zich daadwerkelijk gesteund voelen.

4. Een betere samenwerking

Een rasechte optimist binnen het team? Dan ben je productiever! Bovendien neem je andere collega’s mee in jouw enthousiasme. Je werkt daardoor beter samen en verbetert zo indirect de hele organisatie.

5. Meer motivatie en wilskracht

Ben je enorm gemotiveerd, dan ben je altijd bereid om een stapje extra te zetten. En dat is nu nét waar het om draait. Ben je gelukkig op het werk, dan vertaalt zich dat in meer motivatie. Daardoor krijg je meer gedaan.

6. Beter prioriteiten stellen

Een belangrijke vaardigheid op de werkvloer is het stellen van prioriteiten. Een gelukkige medewerker weet wat er moet gebeuren. Daarnaast ben je in staat om je eigen grenzen te bewaken.

7. Altijd blijven leren

Gelukkige medewerkers leren sneller, maar blijven ook continu leren van collega's. Ze stellen zich open voor de mening en kennis van anderen en willen graag anderen helpen. Bovendien vertrouwen ze op hun eigen intuïtie. 

8. Meer veerkracht

Ben je gelukkig, dan sta je doorgaans sterker in je schoenen en ben je veerkrachtiger. Dit betekent dat je goed omgaat met stressvolle (of lastige) situaties. Een goede mentale weerbaarheid helpt onder andere bij het voorkomen van burn-out klachten.

Kortom: (werk)gelukkig zijn is dus essentieel! Tover jij graag een dikke vette glimlach op iemands gezicht? En vind je het leuk om organisaties te laten groeien en bloeien? Dan is de opleiding tot Happiness Coach iets voor jou! Word jij daarnaast helemaal blij van rust in je hoofd? Ontwikkel jezelf dan tot professioneel planner en help anderen dit ook te bereiken.


relatedBlogs

Vijf tips om goede foto’s te maken

Schrijf met jouw talent een succesverhaal

Een flexibele thuisstudie volgen? Zij zijn enthousiast!


previousLabel

Ben jij een organisatietalent? Bekijk dan snel deze opleidingen!

nextLabel

Vijf manieren om je spirituele ontwikkeling een boost te geven

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

studyCategories


Management & Bedrijfsvoering

Persoonlijke Ontwikkeling

Coaching

blogTags


WerkgelukGelukWerkvloerCollegaMedewerkersGelukkigProductiefGezonderSuccesvolVaardighedenHappiness coachThuisstudie

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0