Duurzaamheid: koop minder, leer meer

02/05/2019 Bob van Dongen

Duurzaamheid is een hot issue deze dagen. Er wordt meer en meer aandacht besteed aan het verduurzamen van onze samenleving. Meer groen door minder consumeren. Voor het behoud van onze aarde is het belangrijk dat men zich hier bewust van is. Hoe we minder hoeven te consumeren? Onder meer door zelfvoorzienender te zijn. Iets je in veel van onze cursussen leert. 
 
Het thema duurzaamheid en milieu wordt een steeds belangrijke in Nederland. Als je bijvoorbeeld kijkt naar politieke partijen zie je meer verschuivingen. Waar vroeger GroenLinks nog een van de weinige partijen was die hier aandacht aan besteedde, zie je tegenwoordig dat bijna iedere partij duurzaamheid en milieu als prioriteit heeft in haar partijprogramma. Ook media besteden veel aandacht aan dit onderwerp: berichten over global warming en milieuvervuiling worden veelvuldig gepubliceerd. Niet zo gek ook natuurlijk, want als we met zijn allen minder consumeren, zorgt dat voor minder vervuilde uitstoot van CO2. Tuurlijk, de grootste uitstoot wordt veroorzaakt door grote bedrijven, maar ook jij als individu hebt de mogelijkheid om verandering teweeg te brengen door minder te consumeren.
 
Zelfvoorzienend zijn in plaats van consumeren
Minder consumeren zit hem deels in het verlagen van onze behoefte aan zaken als voedsel en textiel. Daarnaast zorgt het hergebruiken van onze spullen voor minder consumptie. Maar je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te leren zelfvoorzienender te zijn, zodat je überhaupt niets, of in ieder geval minder, hoeft te kopen. Wij bieden een uitgebreid aanbod aan cursussen en opleidingen waarmee jij leert hoe jij jezelf voorziet in bepaalde behoeftes. Een aantal daarvan worden hieronder uitgelicht. Bekijk hier ons volledige cursusaanbod.
 
Altijd al je eigen groenten willen kweken in je achtertuin? Met de cursus Natural Farming maak je kennis met de groeiende wereld van natural farming. Je leert je eigen groente en fruit op een natuurlijke manier te kweken, waardoor je straks zelfvoorzienend bent!
 
 
Een industrie die wereldwijd voor aardig wat vervuiling zorgt, is de textielindustrie. We kopen met zijn allen jaarlijks tonnen aan textiel, voornamelijk kleding. Je hebt natuurlijk ook de keuze om je kledingkast aan te vullen met eigengemaakte truien en broeken. Met onze de kledingcursussen leer jij je eigen kleren ontwerpen en maken. Maak je eigen sjaal en trui in plaats van weer een nieuwe te kopen en bespaar zo een heleboel uitstoot van broeikasgassen.
 
 
Wil jij ook massaconsumptie ontwijken en je steentje bijdragen aan een duurzamere maatschappij en daarmee beter zorgen voor onze aarde? Leren hoe je letterlijk je eigen boontjes dopt? Schrijf je dan in voor een van onze nuttige cursussen en word minder afhankelijk.


relatedBlogs

Zo word je een echte saleskoning(in)!

Waarom werken in de technische sector een goed idee is

6 tips voor een goede aannemer


relatedCourses


previousLabel

Populairste zomervakanties onder Nederlanders

nextLabel

10 studietips voor onze studenten

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Natural Farming

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Natural Farming.

studyCategories


Natuur

Kleding Maken & Ontwerpen

blogTags


DuurzaamDuurzaamheidNHOCCursusZelfvoorzienend

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0