Je omscholen naar een administratieve baan werkt!

15/04/2020 Robert de Bruijn

We spraken met Charlotte, 25 jaar. Na een eerste carrière in de medische sector moest ze noodgedwongen door gezondheidsproblemen een radicale carrièreswitch maken. Zoals veel mensen had ze veel vragen. Hoe is ze er zeker van dat ze een sector kiest die haar kansen op de arbeidsmarkt vergroot en haar echte professionele mogelijkheden biedt? Ze vertelt ons hoe ze haar professionele heroriëntatie in de administratieve sector heeft ervaren!
 
Hallo Charlotte, stel jezelf eens voor en vertel eens wat over je carrièrepad?
"Ik ben zorgassistent van opleiding en heb een aantal jaar in verpleeghuizen en ziekenhuizen op verschillende afdelingen gewerkt. Vanwege gezondheidsproblemen moest ik de beslissing nemen om van richting te veranderen, wat niet gemakkelijk was gezien het feit dat ik voor dit beroep had gestudeerd en dat dit soort specifieke diploma's je niet de kans geven om in veel andere sectoren aan de slag te gaan. De kansen die ik had om ergens anders aangenomen te worden, waren vrij beperkt en het was daarnaast voor mij ook moeilijk om me voor te stellen dat ik iets anders moest gaan doen."
 
Je hebt er dus voor gekozen om opnieuw te studeren om je kansen te vergroten. Hoe heb je je nieuwe richting gekozen en wat waren je angsten?
"Ik wilde aanvankelijk in de medische sector blijven omdat dat het enige was dat ik kende en onder de knie had. Maar daarnaast wou ik ook nieuwe skills leren die me overal van pas zouden komen. Dus besloot ik de opleiding tot medische secretaresse te volgen. Aangezien ik nog steeds aan het werk was, moest ik een opleidingscentrum vinden dat me de nodige flexibiliteit bood. Ik was bang dat ik geen tijd zou hebben om goed te studeren en dat ik daardoor niet zou slagen. Gelukkig was de docent erg aanwezig en begeleidde hij mij gedurende de hele training om vooruitgang te boeken, vertrouwen te winnen en er te komen."
 
Heb je na afloop van de opleiding gemakkelijk een baan gevonden? Hoe voel je je in je nieuwe beroep?
"Zodra ik afgestudeerd was, begon ik heel breed te solliciteren en kreeg ik direct al een baan bij een bedrijf als secretaresse en assistent. Ik ben na mijn studies naar verschillende sollicitatiegesprekken gegaan en heb uiteindelijk de baan gekozen die ik zelf wilde doen. Dus deze training heeft me echt geholpen om me te heroriënteren en een nieuw langetermijnperspectief te vinden. Bovendien vond ik het ook wel belangrijk om te weten dat het hierbij niet zou stoppen. Als ik in de toekomst ,meer behoefte aan verantwoordelijkheid heb, dan weet ik dat ik mits de nodige scholing de mogelijkheid heb om door te groeien naar bijvoorbeeld een managerspositie."
 
We danken Charlotte hartelijk voor het delen van haar ervaring met ons. Zij volgde succesvol een opleiding tot medisch secretaresse en een paar maanden later kreeg ze haar nieuwe baan! Een geslaagde heroriëntatie via door het volgen van een thuiscursus. Een switch naar de administratieve sector is en blijft een verstandige keuze die leidt naar een zekere toekomst, wat de omstandigheden ook zijn! Aarzel dus niet en ontdek ons volledige administratieve aanbod!


relatedBlogs

10 studietips voor onze studenten

Na het vasten je normale eetpatroon weer oppakken

Dankzij deze tips is jouw huis in 1-2-3 verkocht!previousLabel

Handy tips to get the perfect shot

nextLabel

10 tips voor leiders in een crisis

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Administratief Medewerker

Tijdens de opleiding Administratie krijg je les van een pro uit het vak!

Medisch Secretariaat

Maak nu echt werk van die carrièreswitch en volg de opleiding Medisch Secretaresse.

Administratief Medewerker

Ga voor een gevarieerd takenpakket met daarbij veelbelovende doorgroeimogelijkheden.

Microsoft Excel

Ga aan de slag met de thuisstudie Excel en behaal je diploma al binnen 3 maanden!

Medisch Secretariaat

Praktijkgerichte opleiding met ruimte voor je baan, gezin en hobby's. Schrijf je snel in!

studyCategories


Administratie & Receptie

blogTags


Medisch secretaresseMedischSecretariaatAdministratieAdministratiefAdministratieve vaardighedenStudieThuiscursusThuisstudieOpleidingCharlotte

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0