Jouw droominterieur in 6 stappen!

07/09/2022 Robert de Bruijn

Heeft jouw huidige woning dringend een nieuwe look nodig? Verhuis je naar een nieuw appartement? Met de inrichting van je interieur druk je jouw eigen stempel op je stulpje. Daarom is het belangrijk om je keuzes goed te overdenken. Met deze zes stappen ben je al goed op weg!


Budget
Het is belangrijk om op voorhand te bepalen hoeveel geld je te besteden hebt aan jouw nieuwe interieur. Zelfs met kleine, goedkope ingrepen kom je vaak al een heel eind (denk aan nieuwe planten, leuke decoratie et cetera), maar andere dingen zijn dan weer duurder, zoals verf of nieuwe meubels. Door een vast budget te bepalen en op voorhand goed te rekenen voorkom je onnodige uitgaven!


Meten is weten
Bepaal de grootte van de ruimte die je gaat inrichten. Meet ook de meubels die je al hebt of gaat aanschaffen. Het maken van een schets op schaal is vaak handig, zo vermijd je dat de ruimte te vol of te leeg komt te staan!


Overdaad schaadt
Eén van de meest voorkomende interieurblunders is een overdaad aan meubels en decoratie. Denk na over welke meubels je echt wil (is een eettafel voor 12 personen echt een must?) en beperk de tierlantijntjes. Zoek het juiste evenwicht! Maar wanneer je té zuinig bent met decoratie is het mogelijk dat de ruimte kil of onpersoonlijk aanvoelt.


Breng kleur
Kleur is allesbepalend voor jouw interieur. Belangrijk daarbij is om te kijken naar de lichtinval: afhankelijk van de hoeveelheid licht en de oriëntatie van de ruimte (noord of zuid?) zien kleuren er compleet anders uit. In een kleine, donkere ruimte is sober wit de beste keuze en leg je accenten met decoratie. In grotere kamers met veel licht heb je meer mogelijkheid om met kleur te experimenteren.


Blikvanger
Een interessante ruimte krijg je door het toepassen van één (of soms meerdere) eyecatchers. Denk goed na over wat het bepalend element in de kamer kan zijn en gebruik dit voor de verdere inrichting. Dat kan een opvallend kunstwerk, een grote foto of een interessant voorwerp zijn.


Plan!
Om overzicht te bewaren is het handig om een to-dolijst op te stellen. In eerste instantie moet je bepalen hoe je jouw stempel op je interieur gaat drukken. Maak een moodboard, doe inspiratie op uit magazines en van websites en stap af en toe een interieurwinkel binnen. Kies dan de muurbekleding en de grotere meubels, gevolgd door kleinere meubels en verlichting. Sluit af met decoratie en planten. Zo creëer je jouw droominterieur!

Wil je graag je eigen interieur pimpen, maar ook anderen bijstaan met jouw stijladvies? Lijkt een carrière als interieurdesigner iets voor jou? Schrijf je nu in voor de opleiding Interieurstylist of Interieurstylist - Gevorderden!


relatedBlogs

5 tips voor een perfecte start van het nieuwe jaar

Studeer om te slagen. 6 studietips van onze experts.

Dankzij deze tips is jouw huis in 1-2-3 verkocht!


relatedCourses


previousLabel

Mode verandert. Stijl is voor het leven!

nextLabel

4 redenen waarom een baan in de juridische sector zo geweldig is

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Interieurstylist - Allround

Leren wat je altijd al hebt willen leren? Volg nu je roeping!

Interieurstylist

Leer alle technieken kennen om huizen, kamers en ruimtes trendy en gezellig in te richten.

Colorist Kleuradvies Interieur

Wil jij creatief kunnen denken en werken met kleur? De opleiding leert je alles over kleur

Interieurstylist - Gevorderden

Volg de cursus Interieurstylist - Gevorderden en studeer waar en wanneer je wil.

studyCategories


Vastgoed

Interieurdesign

blogTags


InterieurDesignTipsStylingStijladviesInterieurstyling

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0