Onze alumni starten hun eigen zaak

17/11/2022 Robert de Bruijn

Als onderwijsinstelling zijn we enorm trots op onze alumni. Al onze studenten, studerend en afgestudeerd, zetten zich voor de volle 100% in om hun dromen en doelen te bereiken. Ze zijn gemotiveerd om in hun persoonlijk en professioneel leven succesvol te worden. Zo ook Jonathan, een afgestudeerd managementstudent aan onze school. Lees snel verder en ontdek hoe hij de grootste beleggingsmaatschappij van zijn stad oprichtte.
 

De weg naar succes

Hey Jonathan! Bedankt dat je even tijd maakt om je verhaal met ons te delen. Laten we het eerst over je grootste drijfveren hebben. Wat heeft je gemotiveerd om zo succesvol te worden?
 
Mijn grootste motivator? Dat zijn de cijfertjes: de winst en de bijhorende financiële onafhankelijkheid die ik dankzij mijn zakelijke beslissingen heb verworven. Binnenkort leg ik mijn vijfde examen bij jullie af. Het gaat over economie. Verder ben ik al afgestudeerd in management, social media marketing en andere managementcursussen. Al deze kennis komt goed van pas in mijn werk als CEO van mijn eigen bedrijf. Ik zal zelfs meer zeggen: deze opleidingen liggen aan de basis van mijn bedrijf!
 

“The best way to predict the future is to create it.”

- Peter Drucker

 
Hoe komt het dat jouw bedrijf zo snel is uitgegroeid tot de grootste beleggingsmaatschappij van de stad?
 
Eerlijk? Dat heb ik allemaal aan mijn team te danken! Doorheen de jaren heb ik via jullie school een breed netwerk opgebouwd. Telkens wanneer ik een nieuwe opleiding volg, ontmoet ik nieuwe mensen. Ik ‘verkoop’ steeds mijn idee aan hen. Zijn ze overtuigd van mijn plannen? Dan krijgen ze na afstuderen de kans om mijn team te versterken. Op die manier creëren we samen heel wat kansen die uniek zijn binnen onze sector! Zo zijn we de eerste beleggingsmaatschappij die naast financieel advies ook persoonlijke marketingstrategieën en marktanalyses aanbiedt. Hierdoor zijn we veel aantrekkelijker voor investeerders!
 

Het belang van teamwork

Dus als ik het goed begrijp zijn jouw team en onze cursussen de twee kernelementen van je succes?
 
Zeker! Ik hou ervan om mezelf elke dag te verbeteren. De meeste mensen denken dat het voldoende is om één vakgebied te beheersen, maar de markt verandert voortdurend. Het is onze taak om mee te veranderen. Dankzij jullie school krijg ik de kans om me, indien nodig, via opleidingen te verdiepen in allerlei uiteenlopende onderwerpen. Het beste aan dit alles? Ik volg jullie opleidingen gewoon vanuit mijn eigen kantoor!
 
 
Maar natuurlijk, achter elke succesvolle ondernemer, staat een sterk team. Het is als ondernemer dan ook belangrijk om te weten dat je werkkrachten bepaalde kennis en vaardigheden beter beheersen dan jij zelf. Daarom moet je als CEO over de juiste managementskills beschikken. Enkel zo creëer je een team dat samen grootse dingen bereikt!
 

“There is only one success- to be able to spend your life in your own way.”

- Christopher Morley

Carrièreswitch

Op dit moment blijven mensen liever bij hun huidige baan dan dat ze voor een nieuwe uitdaging kiezen. Is dit volgens jou het juiste moment om een carrièreswitch te maken?
 
Absoluut! Zoals je weet, ligt de focus van mijn bedrijf op beleggingen. Hierdoor heb ik een goed overzicht van de trends binnen verschillende markten. Wat me opvalt? De huidige economie is zichzelf stilaan aan het heropbouwen. Zo ontstaan er voortdurend nieuwe niches, grote gaten die we als maatschappij moeten zien op te vullen. Beschik jij over de juiste kennis en vaardigheden om deze gaten te vullen? Dan geniet je van talloze voordelen! Op basis van de huidige marktbewegingen is dit dus zeker het juiste moment om een carrièreswitch te maken.


relatedBlogs

Anti-cyclisch ondernemen

Wat zijn de nieuwe boekhoudkundige trends?

Zo vind je de opleiding die het best bij jou past


relatedCourses


previousLabel

Start je eigen zaak in vijf stappen

nextLabel

Wat zijn de nieuwe boekhoudkundige trends?

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Business Management - Allround

Leer alles over financieel management, projectmanagement, gesprekstechnieken en meer.

Management Basis

Praktijkgerichte cursus met individuele begeleiding door een professionele docent.

blogTags


OndernemenEigen zaakStarterOndernemerZaakvoerderVennootschapBusinessStappenplanAlumniBeleggingFinancieelAdviesCarrièreswitch

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0