Schrijf met jouw talent een succesverhaal

22/12/2020 Bob van Dongen

Schrijven vergt talent, maar het is tegelijkertijd een vaardigheid die te ontwikkelen valt. Of je nu een carrière als bestsellerauteur ambieert, als doel hebt klanten te overtuigen met wervende teksten of gewoon voor je plezier verhalen neerpent: als schrijver blijf je eindeloos groeien! Als je eenmaal ben begonnen met schrijven, blijf je maar bezig! Om de sterren van de hemel te schrijven, verdiepen je je in een opleiding die je vlotte pen extra aanscherpt.

Schrijver: een veelzijdig beroep

Het is een achterhaald cliché dat je als schrijver je kost niet verdient, omdat het beroep ‘schrijver’ eigenlijk niet bestaat. Schijven neemt namelijk tal van verschillende vormen aan. Journalisten zijn schrijvers. Copywriters zijn schrijvers en zelfs communicatiemedewerkers zijn schrijvers. Dit zijn beroepen waar veel vraag naar is, maar waar een zekere taalvaardigheid voor vereist is. Gelukkig komt dit in al onze schrijfopleidingen aan bod.

 
Schrijven in de toekomende tijd

Het ligt voor de hand dat in deze digitale samenleving banen in de media enorm in trek zijn, maar niet alleen nieuwsbedrijven zoeken schrijvers. Ook technologie- en entertainmentbedrijven, public relations, reclamebureaus en uitgevers zijn op zoek naar mensen die kwalitatieve, foutloze teksten schrijven.

Bedrijven staan dus te springen om schrijvers. Het probleem is dat weinig taalkundige opleidingen je daarop voorbereiden. Niet elke schrijver heeft geleerd om teksten SEO-proof te maken, wat tegenwoordig noodzakelijk is om in zoekresultaten te verschijnen. Zelfs bij het schrijven van simpele, korte berichten op sociale media komen specifieke vaardigheden aan bod.  En die komen allemaal aan bod in onze opledingen.

Schrijven vanuit huis

Om te schrijven heb je naast inspiratie pen en papier of, iets handiger, een laptop of computer nodig. Met andere woorden: schrijf waar en wanneer je wil. Dat geldt ook voor onze opleidingen: dankzij onze thuiscursussen ontwikkel je vanuit huis je schrijftalent en behaal je je diploma. Zo'n studiemethode bereidt je trouwens meteen voor op je latere werk. Steeds meer bedrijven ontdekten dit jaar de voordelen van thuiswerk en ook als schrijver is thuiswerk erg makkelijk.

Ben je nog op zoek naar jouw roeping en wil je nog meer kennis opdoen? Neem zeker een kijkje op ons volledige cursusaanbod of verdiep je in een andere blog zoals deze.


relatedBlogs

Tips om je lavendel heel te houden

Studeer om te slagen. 6 studietips van onze experts.

Je omscholen naar een administratieve baan werkt!previousLabel

Beauty Food: recept voor gezond haar en nagels

nextLabel

Een online business starten: wat je moet weten

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Administratief Medewerker

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

Copywriter

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Social Media Marketing

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Social Media Marketing!

Administratief Medewerker

De opleiding Administratief Medewerker leert je over Microsoft, facturen, contact en meer

Administratie Basis

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

studyCategories


Schrijven

Talen

Marketing & Communicatie

Creativiteit & Hobby

Kunst & Cultuur

blogTags


Creatief schrijvenCopywriterBloggerSpellingThuisstudieOpleidingSEOSocial media

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0