Word geen bedrijfsdinosaurus: blijf leren

17/02/2020

Jouw vader werkt misschien al wel veertig jaar bij dezelfde machinefabriek, met dezelfde baas, dezelfde waterige koffie en dezelfde flauwe grappen onder werktijd. Hij is opgegroeid tussen deze machines, heeft lief en leed gedeeld met zijn collega’s en baas en is op weg een bedrijfsfossiel te worden.

Maar dan komt er nieuws: hij wordt er uitgebonjourd wegens een reorganisatie. Wat nu? Een echte opleiding heeft hij niet – en daar gaat ‘ie ook niet meer aan beginnen. Het komt steeds vaker voor dat  mensen op straat komen te staan na jarenlange trouwe dienst. De jaren van gouden horloges en vulpennen met inscripties bij jubileumvieringen zijn zo goed als voorbij.
 
Kantoordinosaurus
De dinosaurussen van kantoor maken de laatste vijftien jaar plek voor flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het wordt steeds ‘suffer’ om jarenlang voor dezelfde baas te werken. De nieuwe generatie gaat voor flexwerken en kiest voor werk bij verschillende bedrijven, vaak binnen verschillende functies.
Levenslang leren wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Of je nu arbeider, bediende, CEO of zelfstandige bent: je moet investeren in persoonlijke groei, zodat je jezelf helemaal ontwikkelt in je nieuwe carrière. Om te voorkomen dat je de dupe wordt van een reorganisatie bij het bedrijf waar je al veel te lang aan vastgeroest zit, is het goed om je competenties te onderhouden én bij te schaven.
 
Multifunctioneel inzetbaar
De voordelen van levenslang leren zijn al langer bekend: het zorgt voor veel doorgroeimogelijkheden op individueel vlak én je kansen op de arbeidsmarkt nemen enorm toe. Bedrijven hebben baat bij levenslange leergierigen, want zij zijn op de hoogte van trends en tendensen – en dat is erg winstgevend voor organisaties. Als je als werknemer over meer competenties beschikt, ben je multifunctioneel inzetbaar. Dit creëert meer kansen!
 
Waaier aan opleidingen
‘Menselijk kapitaal’ moet constant worden bijgeschaafd, dat is duidelijk. Ben jij enthousiast geworden? Wij bieden een kleurrijke waaier aan opleidingen binnen elk vakgebied. Wil jij nieuwe vaardigheden aanleren? Of wil jij meer theoretische kennis opdoen? Wij begeleiden je stap voor stap! Hoe meer kwaliteiten jij op je cv zet, hoe groter je kansen op de arbeidsmarkt worden. Als je jezelf wil bijscholen, is het belangrijk om out of the box te denken. Kies niet meteen voor de meest logische stap, maar durf ook eens buiten de lijntjes te kleuren.
 
All-You-Can-Study
Wie zich op verschillende vlakken wil ontplooien, volgt een All You Can Study-traject. Hierbij volg je zoveel opleidingen als je zelf wil. Kies uit meer dan 350 cursussen! De minimum looptijd van een AYCS-traject is één jaar, daarna heb je de mogelijkheid om het traject per maand te verlengen. Voor één prijs volg jij een jaar lang zoveel cursussen als je wil, met een maximum van drie opleidingen tegelijkertijd.
 
Begin vandaag nog
Ben jij op zoek naar een specifieke opleiding binnen jouw vakgebied? Bekijk dan ons thematisch overzicht. Ontdek zelf de talloze voordelen van levenslang leren en begin vandaag nog met studeren!


relatedBlogs

Vijf tips om goede foto’s te maken

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard

5 fantastische voordelen van single zijn


relatedCourses

Aromatherapie , Bachbloesemtherapie , Barista , Boekhouden (Basis) , Beleggen (Basis) , Budgetcoach , Chakratherapie , Copywriter , Creatief Grafisch Ontwerpen , Etaleur blogRelatedAll

previousLabel

4 thrilling tips for the perfect massage

nextLabel

5 tips om je eerste baan te scoren

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Gewichtsconsulent

Wil jij meer kennis opdoen over je lichaam, je voeding en het effect van eten op je leven?

Administratief Medewerker

Tijdens de opleiding Administratie krijg je les van een pro uit het vak!

Nagelstyling (Allround)

Wil jij alles leren over het stylen van nagels? Aan de slag bij een nagelstudio?

Visagie (Basis)

De cursus Visagie (Basis) helpt je je dromen verwezenlijken.

Aquarelleren

Een unieke schilderkunst onder de knie krijgen? Leren hoe je de mooiste aquarellen maakt?

courseMaterial


Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

€330

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance

€213

buyMaterial

Massage Districos

€140

buyMaterial

Ontharing en Waxing Standaard Districos

€245

buyMaterial

Ontharing en Waxing Professioneel Districos

€310

buyMaterial

blogTags


Levenslang lerenOpleidingenThuisstudiesThuisopleidingenThuiscursussenBijscholenBijscholingNhoc

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-