Gezondheidscoach, cpProfessionWithFuture

Herborist, mindfulnesscoach of voetreflexoloog, wat wil jij worden? Met de opleiding tot Gezondheidscoach kun je alle kanten op!

Iedereen heeft een ander idee bij ‘je gezond voelen’. Feit is dat het veranderen van leefstijl dé sleutel is tot een goede harmonie tussen geest, lichaam en gevoel. Als gezondheidscoach ga je mensen daarbij helpen. Het opleidingstraject bestaat uit vijf modules die je klaarstomen om mensen via natuurlijke behandelwijzen te coachen.

Gezondheidscoaching is enorm in opkomst in Nederland. Genoeg mensen die een beroep kunnen doen op jouw expertise. De markt van de alternatieve gezondheidszorg ligt voor je open!

cpWouldYou
 • Alles weten over de uitgebreide carrièremogelijkheden na deze opleiding
 • Een opleiding volgen met verschillende modules, die jou klaarstomen voor verschillende carrières
 • Kennismaken met: Bachbloesemtherapie, Natuurvoedingsconsulent, Kruidengeneeskunde, Mindfulness coach en Voetreflexologie Beginners
 • Jezelf specialiseren in alternatieve geneeswijzen
 • Mensen begeleiden naar een gezondere levensstijl
cpProgram Gezondheidscoach (Allround)

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundGroupModalBody

Bachbloesemtherapie
6 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Bachbloesemtherapie

In onze gehaaste wereld is het soms moeilijk om het lichaam in balans te houden. Wil je leren hoe je op een natuurlijke wijze je evenwicht kan herstellen? Dan is bachbloesemtherapie, ontwikkeld door arts en homeopaat Edward Bach, het antwoord dat je zoekt.

Bachbloesems bieden veel mogelijkheden om kleine gezondheidsproblemen aan te pakken en sterke punten verder te versterken. Dit, dankzij de helende werking van de extracten uit planten en bloesems. Dankzij deze extracten breng je het lichaam op een gezonde en natuurlijke wijze in harmonie.

Ben je op zoek naar innerlijke rust? En wil je overgevoeligheid, angsten en vermoeidheid van klanten bestrijden? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

allroundModuleSavings

readMore
Natuurvoedingsconsulent
4 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Natuurvoedingsconsulent

Hippe veganistische eettentjes, speltbrood of een soja latte, natuurlijke voeding heeft geen geitenwollensokken imago meer, zoveel is duidelijk. Steeds meer mensen eten biologisch, vega of vegan, alleen gaan er veel spookverhalen rond over wat nu wel en niet gezond is.

Ontdek hoe het écht zit met natuurlijke voeding. Heeft een meer plantaardig voedingspatroon de toekomst? Wat is het verschil tussen biodynamische en genetisch gemanipuleerde voeding? En wat is de invloed van natuurvoeding op je energie en hormoonhuishouding? Verdiep je in macrobiotiek en ontdek must haves voor in de keuken.

Je krijgt recepten en kooktips en hebt gefundeerde antwoorden klaarstaan. Jouw nieuwe missie? Voedingsmythes de wereld uit helpen!

allroundModuleSavings

readMore
Kruidengeneeskunde
8 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Kruidengeneeskunde

Al eeuwenlang is de natuur een bron van heilzame middelen en producten. Het is vooral de laatste jaren zo dat mensen teruggrijpen naar natuurlijke geneesmiddelen, die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten.

Tijdens deze opleiding maak je uitgebreid kennis met de genezende kracht van allerlei flora. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke planten je gebruikt bij verschillende klachten. Uiteraard krijgt ook het veilig omgaan met kruiden voldoende aandacht.

Je leert zelf kruidenproducten maken en ontdekt alles over de verschillende basisproducten zoals etherische oliën en hydrolaten. Je maakt kennis met de actieve bestanddelen van het kruid en leert over hun geneeskrachtige werking. Zo geef je jouw klanten advies op maat!

allroundModuleSavings

readMore
Mindfulness Coach
4 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Mindfulness Coach

Het is tijd om mindfulness uit het ‘zweverige sfeertje’ te halen. Waarom? Mindfulness is down to earth en praktisch toepasbaar op elk moment van de dag! Mindfulness helpt je to-dolijstjes te vergeten en rust in je hoofd te creëren.

Wil jij mensen helpen stress te verminderen en focus te vinden? Wil je leren hoe mindfulness kan helpen bij de moeilijke momenten in het leven? Je ontdekt alles over mindfulness en wat nu toch het verschil is met meditatie. Daarnaast ga je oefenen met ademen! Je wordt je bewust van het onbewuste proces wat zich al heel je leven afspeelt.

Enthousiast om zoveel mogelijk mensen mindful door het leven te laten gaan? Coach ze om niet langer op de automatisch piloot te staan. Zelfbewust aan het roer!

allroundModuleSavings

readMore
Voetreflexologie Beginners
6 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Voetreflexologie Beginners

Pijnlijk plekje onder de voet? Dat zou zomaar eens met de nieren te maken kunnen hebben. In voeten schuilen vele geheimen, die mag je als voetreflexoloog gaan ontrafelen.

Reflexologie gaat ervan uit dat je hele lichaam wordt weerspiegeld in je voeten. De drukpunten onder de voet staan in verbinding met organen, gewrichten, of zelfs hormonen. Leer verschillende technieken zoals ‘de lopende duim’, om grip te krijgen op het drukpunt. Op die manier voel je of er iets aan de hand is én herstelt de energiedoorstroom.

Je handen zijn je belangrijkste tool als professioneel therapeut. Je gaat de handspieren die je niet dagelijks gebruikt trainen. De beste investering als toekomstige voetrefloxoloog!

allroundModuleSavings

readMore
Gezondheidscoach (Allround) avondschool
cpSkillsAndSkills
 • Ruime kennis van diverse vakgebieden in de holistische gezondheidszorg
 • Professioneel coachen en met mensen omgaan
 • Mentale en fysieke problemen herkennen en behandelen
 • Inzicht in de werking van het menselijk lichaam
 • Inzicht in menselijke emoties en veranderprocessen
Volwassenenonderwijs Gezondheidscoach (Allround)
cpFutureOpportunities
 • Je eigen praktijk opzetten in holistische geneeswijzen
 • Als zzp'er je door organisaties laten inhuren bijv. GGZ
 • In een praktijk samenwerken met andere gezondheidswerkers
 • Workshops aanbieden aan vakgenoten
 • Jezelf verder specialiseren in alternatieve geneeswijzen

cpStartingDatesGroupCourse Gezondheidscoach (Allround)

startdataEmpty

cpPracticalInfo

cpStudyDays

De opleiding Gezondheidscoach (Allround) bestaat uit 28 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Gezondheidscoach (Allround) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€720 cpOnSubscribe
€629.73 beforeFirstLesson
€629.73 partPayStep
€629.73 partPayStep
€629.73 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Gezondheidscoach (Allround)

cpWhyChooseCompany NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

F. van den Brand
F. van den Brand

De opleiding tot voetreflexoloog versterkt mijn werk als osteopaat als geen ander. In de avonduren studeren ging mij gemakkelijker af dan verwacht.

F. Blom
F. Blom

Ik ben iemand die vooral leert door te doen. Dat was bij deze praktijkgerichte cursus geen enkel probleem.

M. Kamerling
M. Kamerling

Ik ben erg tevreden over de prijs van deze opleiding. Je krijgt er een volkomen professionele studie voor terug.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0