Sport- en bewegingscoach, cpProfessionWithFuture

Klaar voor jouw grootste uitdaging op sportgebied tot nu toe? Zet je schrap, want in deze allround opleiding tot Sport- en Bewegingscoach leer je elk aspect van het trainersvak tot in de puntjes kennen.
De opleiding gaat van start met de module Sportpsychologie. Daarin leer je alles over sport in combinatie met motivatie, concentratie, emoties en gevoelens. In de module Personal coach breng je deze kennis meteen in de praktijk en leer je bovendien persoonlijke trainings- en voedingsschema’s opstellen.
Tijdens het onderdeel Sportcoach leer je alles over talentontwikkeling, groepsdynamiek en blessurepreventie. Om je kennis te verbreden krijg je vervolgens in de module Sportmarketing ook een basis mee van de sportcommunicatie. Tot slot kun je kiezen uit de keuzevakken Sportmassage of Sportvoeding. Wil je je specialiseren in het belang en de aanpak van een goede sportmassage of verdiep je je liever in gezonde voeding en wil je leren welke voeding bij welk sportpatroon past? Die keuze is aan jou!
Eén ding is zeker: als je deze opleiding hebt afgerond ben je van alle markten thuis en helemaal klaar voor een sportieve carrière als Allround Sport- en Bewegingscoach!
cpWouldYou
 • Van jouw favoriete hobby je beroep maken
 • Mensen helpen in de zoektocht naar een actiever leven
 • Een praktijkgerichte opleiding volgen waarin je veel facetten van het sport- en bewegingsvak leert kennen
 • Naast sportcoaching ook wijzer worden op het gebied van de juiste sportvoeding
 • Een carrière als personal trainer, sportpsycholoog of sportmasseur
Sportcoach - Allround
cpEducationTypeProfessional
De Ondernemersschool NHOC
cpCourseTypeHome
12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1946

cpProgram Sportcoach - Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Sportpsychologie Basis
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Sportpsychologie Basis

Sporten vereist niet alleen een lichamelijke inspanning. Mentaal kan het immers net zo zwaar zijn! Zeker topsporters staan voor een enorme mentale uitdaging. Hoe blijven zij gemotiveerd? Hoe gaan zij om met blessures? Hoe combineren jonge talenten hun sport met school?

Enter: de sportpsycholoog. Dat is iemand die begeleiding geeft bij alle moeilijkheden en uitdagingen die sporters tegenkomen op hun pad. De vraag naar goede sportpsychologen stijgt, dus dit is hét moment voor een opleiding Sportpsychologie!

In deze thuisstudie leer je alles over sport in combinatie met motivatie, concentratie en emoties. Jij weet straks precies hoe de menselijke psyche een sportprestatie kan beïnvloeden. Zet je die kennis in, dan kun je jouw sporters naar ongekende hoogtes brengen!

allroundModuleSavings

readMore
Personal Coach
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Personal Coach

Wil jij mensen helpen transformeren in hun fitste zelf? Laat ze zichzelf overtreffen binnen en buiten de sportschool en word Personal Coach!

Na deze thuisstudie weet jij precies hoe je voor iedere sporter een trainings- en voedingsschema op maat maakt. Doordat je leert hoe het menselijk lichaam werkt én de geest, kun jij je sporters precies de goede oefeningen en een gezonde portie motivatie meegeven.

Als personal coach ben je meer dan een sportinstructeur. Jij coacht, geeft raad en motiveert je sporters om hun sportieve doelen te bereiken. Want dat mensen bij jou hun goede voornemens waarmaken, staat nu al vast. Kom maar door met dat duwtje in de rug!

allroundModuleSavings

readMore
Sportcoach
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Sportcoach

Sporten vereist een grote fysieke en mentale inspanning. Om snel een resultaat te bereiken, schakelen veel mensen de hulp in van een coach. Als Sportcoach begeleid je een individuele sporter of een heel team richting de top!

In deze thuisstudie leer je alles wat je moet weten om sportievelingen op een professionele manier te ondersteunen. Je verdiept je in motivatietechnieken, leert gepast voedingsadvies geven en ontdekt hoe je blessures voorkomt. Bovendien weet jij straks de perfecte groepsdynamiek te creëren en help je mensen al hun angsten overwinnen!

Jij zorgt er binnenkort voor dat sporters zich ontwikkelen op een manier die bij ze past. Ga de uitdaging aan!

allroundModuleSavings

readMore
Sportmarketing
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Sportmarketing

Als sportmarketeer heb je één belangrijke taak: mensen warm maken voor sport. Jij brengt sporters en supporters samen en zet mensen in beweging… letterlijk en figuurlijk!

Grote sportevenementen kunnen niet zonder een goed uitgedacht marketingplan. Een sportmarketeer kent de trends en ontwikkelingen in deze wereld en weet precies wie de doelgroep is en hoe je deze benadert. Hoe je dat doet leer je stap voor stap in deze uitdagende thuisstudie!

Ontdek hoe je een sportbusinessplan opstelt, analyseer wat de mensen bezighoudt en speel daarop in met een slimme strategie. Dankzij vele voorbeelden uit de praktijk en handige oefenvragen word jij in korte tijd expert op het gebied van sportmarketing!

allroundModuleSavings

readMore
Sportmasseur
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Sportmasseur

Iedereen die sport, weet dat je spieren na een training soms stram en pijnlijk kunnen aanvoelen. Een sportmassage doet dan wonderen! Een stevige hand op zere spieren maakt ze soepeler en zorgt ervoor dat je sneller weer kunt trainen.

Steeds meer sportclubs en fitnesscentra werken tegenwoordig samen met masseurs. Ben je al actief als masseur en wil je een intensievere massagevorm leren? Of lijkt het je leuk om in deze sector te starten? Dan is deze thuisstudie een slimme zet!

Goede massages helpen blessures voorkomen of genezen en dat geeft sporters de kans om verder te groeien. Geef jij ze alvast een stevig duwtje in de rug?

allroundModuleSavings

readMore
Sportvoedingsadviseur
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Sportvoedingsadviseur

Eet je een eiwitrijke maaltijd beter vóór of na het sporten? Zijn sportdrankjes gezond? En welke supplementen heb je eigenlijk nodig als sporter?

Sportvoeding is een vak apart. Iedereen lijkt er een mening over te hebben en op internet doen vele voedingsmythes de ronde. Wil je precies weten hoe het allemaal zit? Volg dan deze thuisstudie tot sportvoedingsadviseur en word een professional op het gebied van voeding en sport!

In de opleiding krijg je antwoorden op al je prangende voedingsvragen en leer je een hoop bij over de menselijke spijsvertering, stofwisseling en energieopslag. Ook ontdek je welke voeding bij welke sporter past. Zo heeft een gewichtheffer hele andere behoeftes dan een langeafstandsloper. Jij geeft sporters straks perfect onderbouwd advies!

allroundModuleSavings

readMore
Sport- en Bewegingscoach thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Psychologie
 • Coaching
 • Marketing 
 • Voeding*
 • Massage*
Sport- en Bewegingscoach thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Sportpsycholoog
 • Sportcoach
 • Sportmarketeer

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

cpFinancialInfo

Sportcoach - Allround
cpEducationTypeProfessional
De Ondernemersschool NHOC
cpCourseTypeHome
12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1946

cpStartNewCarreer Sportcoach - Allround. cpChooseQualityEducationWith De Ondernemersschool NHOC.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€450 cpOnSubscribe
€412.92 partPayStep
€412.92 partPayStep
€412.92 partPayStep
€412.92 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Sportcoach - Allround

cpWhyChooseCompany De Ondernemersschool NHOC

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Delayla K.
Delayla K.

Personal Coach - dat is mijn droom. Een eigen PT starten en uiteindelijk helemaal weg van een 9-17 job. En...ik ben dichterbij dan ooit! Geslaagd en zo blij heel erg bedankt

DE LEEUW, O.
DE LEEUW, O.

De administratie werd echt vlot afgehandeld, een verademing!

STEEN, H.
STEEN, H.

Ik ga sowieso de cursus Sportvoeding bijstuderen. Hopelijk heb ik dan opnieuw dezelfde docent, want ik was er super tevreden over.

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-