teacherLabel

Andy De Bruyn

4.6/5

Docent Andy heeft al jaar en dag een fascinatie voor chemie: "Mijn fascinatie voor de chemie is ontstaan op de middelbare school, toen mijn chemieleraar een te groot stukje natrium in een bekertje met water gooide. Een proefje dat een zeer hevige reactie veroorzaakte. Zowel in het bekertje als bij mijn leraar. Ook het maken van mijn eigen stuk zeep in het lab vond ik iets ongelofelijks… En wanneer ik enkele jaren later mijn eigen bierbrouwsel aan mijn vrienden kon laten proeven, was ik zo trots als een pauw. Tijdens mijn studies Biochemie ontdekte ik hoe het komt dat een eiwit opgeklopt kan worden, hoe je de kleurstof uit wortelen en spinazie kan halen en hoe bacteriën ons afvalwater kunnen zuiveren. En in de petrochemie kwam ik te weten dat aardolie de grondstof is voor rubber en plastic, en voor een zeshoekig goedje genaamd benzeen, een veelgebruikte grondstof in de chemische synthese."
 
Hij zal je dan ook met veel enthousiasme meenemen in deze wondere wereld

teacherGivesCourse Chemie - Basisand Toegepaste Chemie.

Andy De Bruyn givesCourses

Chemie - Basis

Leer alles over deeltjes: atomen, protonen, neutronen electoronen, moleculen en ionen.

Toegepaste Chemie

Alles over ion- en covalente verbinden, atomen, zuren en basen leer je in deze studie.


Recentblogs

Deze beroepen scoren het best op Tinder

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kijken singles op Tinder niet alleen naar knappe koppen of strakke lichamen. Maar wat zoeken ze dan wel?

moreInfo

Word geen bedrijfsdinosaurus: blijf leren

Door de digitalisering veranderen banen tegenwoordig iedere vijf jaar. Een geweldige manier om de vernieuwingen voor te zijn, is door jezelf constant te blijven bijscholen.

moreInfo

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-