Van secretaresse tot office manager

14/04/2021 Robert de Bruijn

Lees hier het verhaal van Charissa (24) die zich als secretaresse bijschoolde. In een mum van tijd kon ze zich opwerken tot office manager, een job die haar aanzienlijk beter ligt. Het was een stap die haar enige moeite heeft gekost, maar wel haar hele leven op een totaal ander pad heeft gebracht.

In 2014 studeerde Charissa met glans af aan het middelbaar, maar verder studeren zat er voor haar niet in. "Ik was een beetje schoolmoe en wou zo snel mogelijk beginnen werken. Aangezien ik nog bij mijn moeder woonde en niet meteen plannen had om alleen te gaan wonen, apprecieerde zij het ook dat ik mijn eigen steentje bijdroeg." Al snel vond Charissa werk bij de school waar ze net was afgestudeerd. Ze kon aan de slag aan het onthaal, een job die haar niet meteen lag, maar wel een vast inkomen en een vertrouwde omgeving vormde.

"Het was spannend om te beginnen werken, dus ik was blij dat ik terechtkwam op een plek die ik al kende. Dat motiveerde me, omdat ik zo iets terug kon doen voor de school waar ik zoveel geleerd had. Toch merkte ik dat ik niet over alle kennis beschikte om zomaar als secretaresse te beginnen, waardoor ik besloot me bij te scholen." Charissa kwam op het Centrum voor Avondonderwijs terecht waar ze haar talenkennis van onder andere Frans en Engels bijschaafde. Ook haar computerskills kregen een update en al snel draaide Charissa op volle toeren mee op het onthaal.

Toch verlangde ze na enkele jaren weer naar iets anders. Intussen wilde Charissa ook met haar vriendin gaan samenwonen en bij die nieuwe uitdaging hoorde volgens haar een nieuwe job. Haar huidige werk kon haar geen doorgroeikansen bieden, dus nam Charissa het grootste risico. "Net voor ik bij mijn vriendin introk, nam ik ontslag. Die keuze kon op veel onbegrip rekenen, maar ik voelde dat het de juiste was. Ik had meer in mijn mars dan wat ik tot nog toe kon laten zien." Charissa herinnerde zich onze opleidingen en schoolde zich opnieuw bij. Deze keer niet meer met het oog op een job in een secretariaat, want daar kende ze intussen alles al van. Charissa wilde hogerop, dus verdiepte ze zich in management en bedrijfsbeheer.

"Ergens wist ik dat ik van voor af aan zou moeten beginnen. En inderdaad, ook op mijn nieuwe job begon ik weer onderaan de ladder. Ik kwam op het onthaal van een bank terecht, maar gelukkig had ik hier wel de kans om mezelf te ontwikkelen. Dankzij mijn extra diploma's viel ik op en ik kreeg de ene verantwoordelijkheid na de andere toegewezen." Nu, nog geen vijf jaar later, is Charissa doorgegroeid tot office manager en staan er zo'n tien medewerkers onder haar toezicht. "Eindelijk ben ik aanbeland waar ik wil zijn. Het heeft lef en doorzetting gevraagd, maar uiteindelijk is het me gelukt. En daar zitten jullie opleidingen niet voor het minste tussen!"


cpSkillsAndSkills

 • Een administratie voeren
 • De Microsoft Office programma's professioneel gebruiken
 • Zakelijke communicatie


Office Management Allround, aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeH
 • 12 month.plural
 • cpAllroundCourse
 • €1666

cContent

 • Module: Administratief medewerker (basis)
 • Module: Word
 • Module: Excel
 • Module: Outlook
 • Module: Powerpoint
 • Module: Engels zakelijke communicatie

blogAvailable


relatedBlogs

Ben jij een organisatietalent? Bekijk dan snel deze opleidingen!

Paperless office of toch old school ringmappen?

Je omscholen naar een administratieve baan werkt!



previousLabel

Zeg het met bloemen

nextLabel

From secretary to office manager

relatedCourses


Office Management Allround

studyCategories


Administratie & Receptie

Management & Bedrijfsvoering

Computervaardigheden

blogTags


Office managerOffice managementAllround office managerMicrosoft OfficeMS OfficeWordExcelPowerpointOutlookZakelijk engelsZakelijke brieven schrijvenTelefoongesprekTelefoongesprekken voerenTelefonerenAdministratie

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0