Evenementen & Organisatie

Evenementen & Organisatie

Een evenement tot in de puntjes organiseren? Daar heb je onder andere een draaiboek, budget, locatie en catering voor nodig. Met onze professionele opleidingen word jij een echte organisator in hart en nieren!

Met persoonlijke begeleiding van andere event planners en -managers lukt het jou om je organisatorisch talent aan te scherpen en het hoofd koel te houden. Je maakt kennis met verschillende soorten evenementen: van grote festivals tot intieme bruiloften.

Grijp nu je kans om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Kies je favoriete opleiding en wordt een succesvolle multitasker!


allSubthemesWithinTheme Evenementen & Organisatie


beSureOfYourFuture

Heel wat bedrijven breiden tegenwoordig hun communicatiemix uit en zetten volop in op events. Ze beseffen ook dat een goede organisatie noodzakelijk is voor zowel communicatie als imago. Als expert in evenementen ben je in staat om een professioneel evenement op poten te zetten van A tot Z! Elk bedrijf heeft zo baat bij jouw skills, waardoor de banen voor het oprapen liggen.  

"Beleving is het sleutelwoord. Het is belangrijk om te achterhalen wat je bezoekers nodig hebben, zodat ze specifiek naar jouw evenement komen. Daarnaast schakel je snel tussen verschillende partijen, zodat je het eindresultaat krijgt waar je op hoopt. Juist dit proces maakt de baan van event planner enorm uitdagend en veelzijdig!" - employerSpeaks

Evenementen & Organisatie

trendsCapitalized

Elk jaar doen er zich weer heel wat nieuwe trends voor in de wereld van de evenementen. Sommige trends zetten zich voort, anderen zijn weer helemaal nieuw. Kennis van de meest populaire trends helpt met het beïnvloeden en vormen van je evenementen, om ze nog gedenkwaardiger te maken voor jou en je gasten. Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van game changers. Klanten en medewerkers worden graag uitgedaagd. Bij deze trend pas je gametechnieken toe in niet-spelgerelateerde omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan een bingo tijdens je vergaderingen, een quiz tijdens je congres of een spaaractie om iets te winnen tijdens je festival. Personalisatie is ook een hele populaire trend in de evenementenindustrie. Het duurde even, maar inmiddels is deze trend weer helemaal terug van weggeweest. Gepersonaliseerde e-mails, uitnodigingen, campagnes, content, registraties, advertenties, agenda’s en apps worden een trend voor het verzamelen van inzichten op basis van data.

Evenementen & Organisatie, hundredPercentOfTheTime

De evenementenbranche is dynamisch, vooral op het gebied van automatisering. Er wordt bijvoorbeeld veel geëxperimenteerd met het streamen van evenementen en een totaalpakket van kunstmatige intelligentie. Aan de andere kant winnen kleine en persoonlijke events ook steeds meer terrein.

"Ik vergeet nooit mijn eerste event-kick, als kersvers commercieel directeur. Werken in de eventsector is echt mijn passie. Ik geniet van zoveel afwisseling en ik leer zoveel geweldige mensen kennen. Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde en getalenteerde mensen. Ik ben er graag één van!" - Pleun - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De vraag naar eventmanagers blijft enorm groot. Events blijven ook in de toekomst een essentieel instrument in de communicatie tussen bedrijven en hun klanten. Binnen onze opleidingen draait alles om originaliteit en creativiteit. Er hebben zich al enorm veel razend enthousiaste studenten bij ons ingeschreven. Dit maakt hun profiel ook zo uniek op de arbeidsmarkt.

niceToKnowHeader

  • In de wereld van evenementen heb je enorm veel variatie: op één dag ben je bijvoorbeeld bezig met het checken van de locatie, het bijwonen van een demonstratie van een nieuwe techtool, heb je een meeting met een klant of bureau en op diezelfde dag brainstorm je over een nieuw evenement. Varieteit is wat het leven boeiend maakt en eventplanning doet dat zeker!
  • Als eventplanner heb je de mogelijkheid om de hele wereld rond te reizen: van een evenement in je eigen stad, of een evenement in een ander land, je komt steeds weer op spannende en interessante locaties en bestemmingen.
  • Mensen die in staat zijn zich creatief uit te drukken hebben een prettiger en meer gebalanceerd leven, dus als eventplanner krijg je het beste van beide werelden.
  • Eventplanner is een enorm flexibel beroep: je hebt de mogelijkheid om overal waar je maar wil te werken.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0