Dierenverzorging

Dierenverzorging

Voor jou is het elke dag Dierendag! Als expert op het gebied van dierenverzorging help je baasjes met de beste voeding, verzorging en training. Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw dierenvrienden zo gezond mogelijk blijven.

Onze ervaren experts nemen je mee in de leefwereld van dieren. Dankzij waardevolle kennis uit de praktijk maak jij snel een kickstart als dierenverzorger- of trainer.

Kies nu jouw opleiding en laat je dagelijks begroeten door vrolijke viervoeters!


allSubthemesWithinTheme Dierenverzorging

Alternatieve dierenverzorging

Alternatieve dierenverzorging

1 homestudy

Hond

Hond

6 homestudies

Kat

Kat

3 homestudies

Professionele dierenverzorging

Professionele dierenverzorging

8 homestudies


beSureOfYourFuture

Vrijwel elke dierenarts heeft een assistent in dienst: iemand die veel van dieren weet, maar ook administratief sterk is. Met een diploma van onze dierenopleiding(en) toon je aan dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om op een professionele manier met dieren te werken. Daardoor is het mogelijk om snel aan de slag te gaan in deze sector.

"Als dierenarts heb ik altijd samengewerkt met studenten van deze school. Ik heb al drie stagiaires voor de opleiding dierenartsassistent in mijn praktijk gehad. Mijn laatste stagiaire is nu zelfs mijn vaste assistent geworden! Ik merk dat studenten veel praktijkervaring opdoen tijdens de cursus. Na een stage zijn ze er helemaal klaar voor om als professional te beginnen." - employerSpeaks

Dierenverzorging

trendsCapitalized

Dierenverzorging wordt steeds specialistischer. Denk aan klinieken speciaal voor bepaalde diersoorten, maar ook vitaminepillen en luxeproducten afgestemd op bepaalde wensen en behoeften. Verder zijn er meer mogelijkheden om patiënten (digitaal) naar elkaar door te sturen en kennis te delen. We zien ook dat de vraag naar huisdieren gigantisch is toegenomen. Een huisdier is zelfs een belangrijk onderdeel van het gezin. Naast de hond, kat of goudvis worden exotische dieren vaker in huis genomen dan tien jaar geleden.

Dierenverzorging, hundredPercentOfTheTime

Binnen dierenverzorging zijn onder andere digitalisering en dierenwelzijn grote maatschappelijke thema’s. Bij veel dierenartsen is het mogelijk om een videoconsult in te plannen. Onder dierenwelzijn vallen bijvoorbeeld alternatieven voor medicijnen en gepersonaliseerde dierenvoeding. Werk je met dieren, dan is het belangrijk dat je daarvan op de hoogte bent. Elk dier verdient namelijk de juiste zorg.

"Ik heb thuis veel verschillende dieren gehad: paarden, honden, katten, geitjes, kippen, konijnen … Ik verzorgde ze uiteraard goed, maar ik miste bepaalde kennis. Na veel research kwam ik bij de thuisstudie allround dierenverzorging terecht. De docent was super behulpzaam en gaf altijd heel duidelijk uitleg op mijn vragen. Nu ik mijn diploma op zak heb, ga ik mijn eigen kinderboerderij beginnen!" - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze dierenopleidingen zijn booming business. Steeds meer eigenaren zien in hoe belangrijk professionele verzorging is. Daardoor raadplegen ze eerder een expert of een dierenarts, maar ze hebben zelf ook behoefte aan kennis en inzicht. Een diploma aan onze school geeft je alle kennis en vaardigheden om professioneel aan de slag te gaan, maar ook om je eigen huisdieren optimaal te verzorgen.

niceToKnowHeader

  • Het is voor honden en katten mogelijk om bloeddonor te worden en zo andere dierenlevens te redden.
  • Er zijn ruim 2.400 dierenartspraktijken in Nederland (volgens het CBS). Heel wat werk voor assistenten dus.
  • De hond is het meest voorkomende huisdier ter wereld. In Nederland is de kat iets populairder.
  • Huisdieren zijn goed voor de mentale gezondheid van mensen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-