Muziek/Muziek

Muziek

Muziek is je lust en je leven. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ga voor het complete muzikale pakket en deel je passie met de rest van de wereld.

professionele muziekopleiding

geen voorkennis vereist

opleiding van echte muzikanten

persoonlijke begeleiding

op jouw niveau & tempo

met digitaal leerplatform

waardevol diploma

alles over muziek

geen voorkennis nodig

praktijkgerichte opleidingen


allCoursesWithinSubtheme Muziek

Muziek

Gitaarspelen voor iedereen

Gitaarspelen voor iedereen, cpProfessionWithFuture

Leer alles kneepjes van het vak en word professioneel gitarist.

availableVia

Muziek

Music Producer

Music Producer, cpProfessionWithFuture

Wil jij leren hoe je een mengtafel op de juiste manier moet bedienen? Je diploma behalen?

availableVia

Zang, cpProfessionWithFuture

Is de douche jouw podium, maar droom je stiekem van een zangcarrière en grote podia?

availableVia


beSureOfYourFuture

Naast een gezonde dosis muziekkennis bieden de opleidingen uit deze categorie je ook andere uitdagingen, zoals opnames mixen of de muziekproductie zelf. Ontdek de basisprincipes van akoestiek, maar leer bijvoorbeeld ook beats en synths programmeren. De opleidingen zijn praktijkgericht en vinden plaats in professionele studio's waar apparatuur en tools aanwezig zijn. Zo word je perfect voorbereid op je nieuwe carrière. Werken in de muziekindustrie lijkt een onbereikbare job, maar in de realiteit strekt het werkveld zich veel verder uit dan zingen als een nachtegaal of dansen als Michael Jackson. Buiten de spotlights houden een ziljoen mensen zich met allerlei dingen bezig. Ga aan de slag als manager,  zelfstandig muziekproducer, muzikant, redacteur.... De mogelijkheden zijn eindeloos! Als meester in je vak ben je in staat om diverse muzikale projecten voor je klanten uit te rollen. Music, maestro!

Wij zijn er om mensen unieke momenten te bezorgen door ze samen te brengen om getalenteerde artiesten aan het werk zien. Denk aan theaterhuizen en concertzalen, circusgroepen en dansgezelschappen, maar ook muziekmanagers en festivals, musicals en clowns. Wij zorgen voor het vermaak van mensen, dus dat betekent vaak werken op momenten dat deze mensen vrij zijn. Er is echter veel afwisseling in een vaak internationale omgeving. - employerSpeaks

Muziek

trendsCapitalized

Er worden weer mensen aangenomen in de muzieksector. En niet alleen stagiaires, maar ook betaalde freelancers en zelfs mensen op de ouderwetse loonlijst. Goede tijden voor wie werk zoekt in de muziek! Met een opleiding uit ons aanbod kies je dus voluit voor jouw muzikale carrière en jaag je jouw dromen na! Ook in de muziekindustrie moet je jezelf voortdurend aanpassen aan veranderingen en ontwikkelingen. Soms komen er nieuwe trends en soms herhalen trends zich. Afgebakende muziekgenres zijn bijvoorbeeld steeds meer aan het vervagen. Een liedje vandaag is doorgaans korter en kan uit meerdere genres bestaan. Ontdek zelf alle trends tijdens een van onze opleidingen in de categorie muziek!

Muziek, hundredPercentOfTheTime

Technologie is een belangrijke drijvende kracht achter muzikale innovatie. Denk aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar of het inmiddels alomtegenwoordige autotune, waardoor rappers het met vervormde stem toch aandurven om wat te zingen. Muziek evolueert mee met de technologie en biedt dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Dankzij podcasts zijn we steeds meer gewend aan stemmen die in ons oor praten. Muziek zal zich ook veel meer gaan richten op de podcasts. Het fluisterzingen, dat tienerster Billie Eilish introduceerde, zal gemeengoed worden. Door de online streamingsdiensten worden songs steeds korter en korter. Te lang uitgesponnen intro's en wegstervende eindes worden vermeden. Dat kost toch alleen maar luisteraars.

Ik ben al enkele jaren werkzaam in de festivalbranche. Er zijn zoveel mogelijkheden. Vanaf het begin- tot het eindproduct komt er heel wat bij kijken. Van programmeurs en artist handling tot stage hands en transport. Zij hebben direct te maken met de artiesten en de kern van het festival. Daarnaast is er natuurlijk ICT en de opbouw van het festival tot aan leveranciers. De ene functie heeft meer betrekking op de creatieve kern dan de ander en voor productie worden er vaak wat dingen uitbesteed. Je kan zoveel zaken doen! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Tijdens de opleidingen uit de categorie muziek krijg je les van de beste vakexperten. Het leuke aan deze opleidingen is dat ze enorm praktijkgericht zijn. Ze vinden plaats in de professionele opnamestudio's waar apparatuur en tools aanwezig zijn. Dankzij tips & tricks van de beste docenten stoom je jezelf in no time klaar voor een muzikale carrière!

niceToKnowHeader

  • Liedjes worden korter en korter. Dit is grotendeels een effect van streaming en de ontdekking via afspeellijsten.
  • Funk en industrieel gewortelde grooves zijn weer in. De jaren 80 zijn zowel sonisch als esthetisch helemaal terug van weggeweest.
  • Hoewel YouTube al heel lang bestaat en koning blijft voor video-inhoud, raakt het platform steeds meer verzadigd en gecommercialiseerd. Veel artiesten en makers willen in contact komen met hun fans. Live streaming-sites zoals Twitch en Mixer worden steeds belangrijker.
  • Muziek heeft hetzelfde effect op de hersenen als drugs, eten en verliefdheid.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-