Muziek/Elektronische muziek maken

Elektronische muziek maken

Techno, dubstep en drum & bass zijn mateloos populair. Wil je zelf succesvol worden en deze dansbare tunes creëren? Dan is dit je kans.


allCoursesWithinSubtheme Elektronische muziek maken

Opleidingen in Muziek

Music Producer

Music Producer, cpProfessionWithFuture

Wil jij leren hoe je een mengtafel op de juiste manier moet bedienen? Je diploma behalen?

availableVia


beSureOfYourFuture

Droom je van een muzikale carrière? Dan heb je naast een flinke dosis lef ook een grondige technische muziekkennis nodig. Heb je die op zak? Dan gaan de deuren vrijwel automatisch voor je open. Technische muziekkennis is immers meteen hoorbaar in je muzikale creaties. Je zorgt er dus maar beter voor dat je jouw muzikale vaardigheden blijft verbeteren, enkel zo blijf jij relevant in deze harde business.

Muzikanten moeten zichzelf voortdurend verbeteren en vernieuwen. Dat doe je door veel te oefenen en veel bij te leren over je vakgebied. Of je nu zanger, gitarist, dj of producer wordt, je moet je skills blijven onderhouden. Bovendien is het belangrijk dat je geïnspireerd blijft. Dat is enkel mogelijk wanneer je actief op zoek gaat naar manieren om jezelf up-to-date te houden. - employerSpeaks

Opleidingen in Muziek

trendsCapitalized

Nederlandstalige muziek is terug van weggeweest! Onze moedertaal laat zich vooral goed combineren met een vleugje elektronische pop. Probeer dus maar eens songteksten in het Nederlands te schrijven, wie weet heb je er wel succes mee!

Elektronische muziek maken, hundredPercentOfTheTime

Tegenwoordig maken robots ook zelf muziek. Dat doen ze met behulp van Artifical Intelligence (AI). Bovendien bestaat er een Eurovisiesongfestival voor de liedjes die onze elektronische vrienden creëren.

"Ik heb een voorliefde voor techno, hierdoor leek het me leuk om een muzikale carrière uit te bouwen. Toen ik met mijn opleiding tot music producer begon, droomde ik van een baan in een muziekstudio. Ik wilde namelijk mijn eigen tracks maken. Al snel experimenteerde ik tijdens de lessen met mijn eigen muziekstijl. Zo ontdekte ik dat 'mijn stijl' toch wat softere techno is dan ik eerst dacht. Heel fijn, want tegenwoordig maak ik zowel voor mezelf als voor andere artiesten vrolijke deuntjes in mijn thuisstudio." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze muziekopleidingen zijn populair omdat ze tot de verbeelding spreken. Dankzij onze opleidingen is die kinderdroom plots bereikbaar. Dankzij de deskundige begeleiding van hun docenten durven onze cursisten hun muzikale passie volgen én professionaliseren.

niceToKnowHeader

  • Elektronische muziek kent haar oorsprong in de 19e eeuw, toen elektronische apparaten voor het eerst gebruikt werden om muziek te maken.
  • De groep Kraftwerk geldt als een van de grondleggers van de hedendaagse elektronische muziek.
  • Er bestaan veel verschillende soorten elektronische muziek. Had je al eens gehoord van genres zoals Trap, Glitch Hop en Breakbeat?

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-